FAVORIETEN

Op social media verwijs ik vaak door naar mijn favoriete gadgets, de beste boeken die ik lees of apps die ik gebruik.

Op deze pagina met mijn favorieten kun je alles in één overzicht vinden!

– Peter

 

GADGETS

Oura Ring

De Oura ring is mijn belangrijkste gadget. Een strak design, zowel van de ring, de lader als de app, gecombineerd met duidelijke grafieken en indicatoren.

Elke ochtend check ik mijn slaapscore en mijn ‘readiness’. Die scores vertellen of ik meer rust moet nemen of juist een zware training kan doen. De fijnste wearable die ik tot nu toe heb gehad.

Bekijk Oura Ring.

Image

Garmin Fenix HR3

Project Leven ben ik ooit gestart vanwege het meten van mijn hardlooptrainingen. Behalve een tijdelijke overstap naar Polar blijf ik trouw aan Garmin.

De GPS, ook met trailruns of in de bergen, werkt snel. In combinatie met mijn Wahoo Tickr hartslagband is de Fenix HR3 nu de basis van elke training of wedstrijd.

Bekijk Garmin Fenix H3.

Image

NOOTROPICS

Paneuromix

Nootropics zijn supplementen voor cognitieverbetering. De Nederlandse fabrikant Paneuromix heeft een mooie mix aan ingrediënten, een vlotte bezorging en een vriendelijke klantenservice.

Bij deze nootropics merk ik een toename van mijn verbale vaardigheden: ik kom beter en sneller uit mijn woorden.

Bekijk Paneuromix.

Image

Mindscopic

Een andere nootropic die ik soms neem is Mindscopic. Mindscopic wordt geleid door twee jonge Nederlandse en Vlaamse ondernemers.

Deze supplementen neem ik meestal als ik tijdelijk een concentratie boost nodig heb voor het schrijven van een lastig artikel of als ik merk dat ik meer focus kan gebruiken om een lezing voor te bereiden.

Bekijk Omnimind.

Image

Ambronite

Als experiment heb ik een maand lang alleen vloeibare poedershakes gedronken. Uiteindelijk is de Finse producent Ambronite mijn favoriet.

Vergeleken met de concurrentie iets duurder, maar een veel hogere kwaliteit en verscheidenheid aan ingrediënten. Dat proef je en dat merk je in je prestaties.

Bekijk Ambronite.

Image

WERK

Macbook Air

Na lang twijfelen ben ik een paar jaar geleden overstapt van laptops met het Windows als besturingssysteem naar Macbook Air.

Omdat ik meer diensten en producten van Apple gebruik, werkt alles (bijna) naadloos samen. Daarnaast vind ik de software snel, intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Bekijk Macbook Air.

Image

iPad Mini 5

Mijn tablet, de iPad mini 5, is het ideale apparaat om informatie tot me te nemen.

Ik gebruik de mini voor de digitale krant, ebooks, YouTube video’s en om wekelijks de RSS-feeds waarop ik ben geabonneerd bij te lezen.

Bekijk de iPad Mini 5.

Image

Sony WH-1000XM3

De geluidskwaliteit van deze koptelefoon, met noise-canceling, vind ik tot nu toe ongeëvenaard. Met de extra rust in mijn oren heb ik veel meer focus en ben ik veel productiever. Ik draag 'm bijvoorbeeld als ik in een gedeelde workspace werk of met de trein reis.

Bekijk de Sony koptelefoon.

Image

ZAKELIJK

Vimexx

Dit blog en mijn andere websites draaien op de hosting van Vimexx.

Betrouwbaar, goede ondersteuning en snelheid is wat ik belangrijk vind. Vimexx doet dat voor me.

Bekijk Vimexx.

Image

Fiverr

Het platform Fiverr gebruik ik al een aantal jaren voor allerlei diensten.

Van het checken van spelling van mijn blogartikelen, bewerken van podcasts tot het maken van video’s.

Bekijk Fiverr.

Image

Active Campaign

Elke maand stuur ik de nieuwsbrief Biohacking Nieuws met behulp van Active Campaign.

Makkelijk in het organiseren van de abonnees en met een handige plugin voor de Google Chrome browser.

Bekijk Active Campaign.

Image

BOEKEN

The 4-Hour Work Week - Tim Ferriss

Met dit boek begon het allemaal voor mij. De filosofie van Tim Ferriss is dat je met alles in je leven moet durven te experimenteren.

Het zette mij aan het denken over (online) ondernemen. Belangrijkste les: tijd is je allerbelangrijkste hulpmiddel dat je hebt. Gebruik het verstandig, want het raakt op.

Bekijk het boek.

Image

The 4-Hour Body - Tim Ferriss

Samen met de documentaire Supersize Me van Morgan Spurlock was dit boek één van de belangrijkste redenen om te starten met persoonlijke experimenten.

Veel van de proeven zijn gebaseerd dan wel geïnspireerd op de projecten van Ferriss, met name in dit boek.

Bekijk het boek.

Image

Homo Deus - Yuval Noah Harari

Mijn definitie van biohacking is verschoven van het optimaliseren van gezondheid, sport en beweging naar mensverbetering.

Onderbouwd met treffende metaforen en rake vergelijkingen schrijft Harari over de toekomst van de wereld en de mensheid. Zowel kritisch als optimistisch blijf ik over dit boek nadenken.

Bekijk het boek.

Image

SPORT

Wahoo TICKR

Wat mij betreft de beste hartslagmeter die momenteel op de markt is. Zowel met ANT+ als met bluetooth verbinding. Onmisbaar bij elke training die ik doe.

Soms draag ik de band ook als ik gedurende de dag andere metingen wil doen zoals hartritmevariabiliteit.

Bekijk de Wahoo TICKR.

Image

Wahoo KICKR Core

Trainen op de racefiets, daar heb ik niet altijd zin in. Zeker als het buiten regent of sneeuwt.

Met de Wahoo KICKR Core wordt binnen trainen leuk, zo kun je digitaal beklimmingen doen of tegen anderen fietsen met Zwift. Stevig en stabiel omdat je de cassette van je achterwiel in de trainer plaatst.

Bekijk de Wahoo KICKR Core.

Image

Hoka Speedgoat 3

Na een aantal jaren vooral wegwedstrijden te hebben gerend ben ik sinds begin 2019 verslaafd aan trailwedstrijden. Dit zijn wedstrijden door het bos, over boomstronken en door nauwe slingerende paden. De Hoka Speedgoat 3 schoenen hebben veel grip, goede demping en fijne pasvorm.

Bekijk de Hoka Speedgoat 3.

Image

Disclaimer: de linkjes zijn affiliate: dit betekent dat ik een klein percentage krijg van je aankoop. Dit helpt mij om aan de kosten voor de hosting e.d. te voldoen.