ChiliPad kopen? Review met mijn ervaringen!

Peter Persoonlijke experimenten 2 Comments

ChiliPad kopen in Nederland? De ChiliPad is ontwikkeld door het bedrijf ChiliTechnology. Hoe werkt het? Ga je beter slapen door de ChiliPad? Waarom zijn Tim Ferriss en Kelly Starret zo enthousiast over dit product? Wat zijn de voordelen en nadelen? Een review van de ChiliPad met mijn ervaringen en koopadvies.

Wat is de ChiliPad?

Wat is de ChiliPad? De eerste keer dat ik met de ChiliPad in aanraking kwam, was tijdens een podcast interview van Tim Ferriss met Kelly Starret. De laatste had zelf goede ervaringen met de ChiliPad. De ChiliPad is een systeem waarmee je de temperatuur van je matras heel nauwkeurig kan instellen.

De ChiliPad is ontworpen om het hele jaar door te kunnen gebruiken, met als doel om je slaap te verbeteren. Het is mogelijk om de temperatuur in te stellen van ongeveer 13 graden tot 43 graden Celsius. Je zou kunnen zeggen dat het een heel nauwkeurige kruik is!

Het bedrijf Chili Technology is in 2007 opgericht door een echtpaar. Hun idee is dat je lichaamstemperatuur een grote impact heeft op je slaapkwaliteit. Dit verschilt per persoon. Met dit idee hebben ze onder meer de ChiliPad ontwikkeld, omdat je daarmee heel specifiek de temperatuur in bed kan regelen.

Deken waar de buisjes met water in zitten

Hoe werkt de ChiliPad?

De ChiliPad komt in een aardig grote doos. Het bestaat uit grofweg twee onderdelen: de deken die je over het matras legt (hier stroomt het water straks doorheen) en een vierkante kubus die het water verwarmt of afkoelt. De kubus is aangesloten op het netstroom. Vanuit de kubus loopt een slang naar het deken.

Wat belangrijk is om rekening mee te houden is het volgende. Ten eerste moet je de kubus aansluiten op een geaard stopcontact omwille van de veiligheid met stroom en water op je matras. Ten tweede moet de kubus ruimte hebben om lucht te blazen tijdens het afkoelen of opwarmen. Om die reden adviseert de fabrikant dat de kubus 60 centimeter vanaf de kant staat.

Waarom ChiliPad kopen?

Wat is de de reden om een ChiliPad te kopen? De prijzen variëren tussen de 449 en 1.019 dollar (prijspeil april 2018). De prijsstelling is gebaseerd op de afmetingen. Hoe groter de deken, hoe hoger de prijs. Met de grotere dekens kun je namelijk ook de ene helft warmer of kouder zetten dan de andere kant. Ideaal voor een tweepersoonsbed.

Zeker als je met twee personen onder één deken slaapt, dan kan de ChiliPad een uitkomst zijn. Hoe vaak komt het immers niet voor dat de ene het kouder heeft dan de ander? De ene wil de winterdeken er al begin september op leggen, terwijl de ander tijdens de vorst nog steeds met het raam open wil slapen. In die gevallen kan de ChiliPad een uitkomst zijn.

Een andere categorie die profijt kan hebben van dit product zijn mensen die slecht slapen. Op de website Chili Technology staan namelijk veel reviews van mensen die dankzij de ChiliPad beter slapen of artsen die het aan hun patiënten hebben geadviseerd. Gezien de prijs moet je dit wel kunnen en willen besteden, al biedt Chili Technology een periode van 90 dagen niet-goed-geld-terug en 2 jaar garantie.

Afstandsbediening

Mijn ervaring met ChiliPad

De ChiliPad heb ik opgestuurd gekregen van Chili Technology, om te testen en een review te schrijven op mijn blog. Na contact met de directeur marketing over onder meer de afmetingen, kreeg ik een kleine 2 weken later het bericht dat ik een pakket kon ophalen bij een Post NL punt in de buurt.

Zoals ik al eerder schreef was de doos een stuk groter en zwaarder dan ik had verwacht. De doos was ongeveer 80 centimeter lang, 40 centimeter breed en 40 centimeter hoog. De kubus zat netjes ingepakt in elementen piepschuim, samen met de deken, een afstandsbediening, nog wat kleine onderdelen, een instructieboekje en een handgeschreven kaartje. Catherine, de directeur marketing, wenste me veel succes met het testen van de ChiliPad.

Installeren

Hoe werkt het installeren van de ChiliPad?

 1. Eerst leg je de deken op het matras, liefst op een waterbestendige matrasbeschermer [link onderin]. Met kleine hengsels kun je de deken goed vastmaken aan het matras. Daarna leg je je hoeslaken weer over de deken heen.
 2. De kubus moet op een harde ondergrond vlakbij het bed staan, met 60 centimeter ruimte aan alle kanten. Dit betekent dus dat je de kubus niet onder je bed kan leggen (tenzij je in een hoogslaper slaapt natuurlijk…)
 3. Met een buisje klik je de deken aan de kubus.
 4. Sluit de kubus aan op de stroom.
 5. Vul de kubus met (gedestilleerd) water. Dit is ongeveer 390 milliliter water.
 6. Zet de kubus aan en vul het water aan.

Daarna is de ChiliPad klaar voor gebruik. Uiteindelijk was ik hier ongeveer 15 minuten mee bezig. De meeste tijd was ik kwijt met het goed leggen van de deken op het matras en onder het hoeslaken.

Kubus van boven

Slapen

Hoe slaapt de ChiliPad? Toen ik ging slapen, kon ik het de eerste 5 à 10 minuten wel merken. Misschien moest ik gewoon even wennen. Als je goed oplet, dan voel je de stroompjes water onder je. Het apparaat maakt ook een beetje geluid. In het begin voelde dat voor mij luider dan ik had verwacht, maar na een tijdje was ik gewend aan de white noise.

Met name de koude stand kon ik snel merken. Nadat ik op de afstandsbediening had ingesteld dat de temperatuur zo laag mogelijk moest zijn, had ik het binnen 5 minuten lekker koel. Om het product te testen, zette ik het een nacht later op de warmste stand. Dit duurde iets langer, wellicht omdat het verschil met de temperatuur van het water groter was.

Onderhoud

De deken van de ChiliPad kun je gewoon wassen in wasmachine. Het wordt afgeraden om de deken daarna in droger te stoppen. Verder moet je periodiek het water vervangen, hiervoor is een speciale plug bijgeleverd. Ik heb dit zelf nog niet kunnen testen, maar afgaande op reviews op Engelstalige blogs is dit best te doen.

In de handleiding wordt een aantal keren expliciet afgeraden om de hele kubus onder te dompelen in het water. Het slimste is om het gedestilleerd water gewoon in de opening te gieten. Ik had iets minder dan een hele fles van 1 liter nodig om het waterreservoir te vullen.

Kubus met daarachter de slang die naar de deken loopt met het water

Conclusie

De hamvraag is natuurlijk: is mijn slaapkwaliteit verbeterd met de ChiliPad? Mijn slaapkwaliteit meet ik met de Oura ring [link onderin]. In de nachten dat ik met de ChiliPad sliep, heb ik verder niets veranderd aan mijn avondritueel. In mijn artikel over beter slapen kun je lezen wat voor dingen ik ‘s avonds doe.

Mijn slaapkwaliteit lijkt wel wat te verbeteren met de koudere temperatuur, maar hiervoor moet ik nog wat meer avonden meten. Het komt wel overeen met wat andere bloggers over de ChiliPad schrijven: het is niet het meest elegante apparaat, maar het doet wel gewoon wat het belooft. Je kan heel nauwkeurig en snel de temperatuur in je bed instellen.

De nadelen van de ChiliPad is met name het formaat van de kubus. Het apparaat is niet handzaam, mocht je bijvoorbeeld op vakantie gaan. Overigens biedt Chili Technology daar de ChiliGel Body Pad voor aan, die ook wat gunstiger is geprijsd (50 dollar momenteel). Het zou handig zijn als de kubus van de ChiliPad bijvoorbeeld wat platter zou zijn, zodat je het ook onder je bed kan schuiven.


Leeslijst

Eerder schreef ik deze artikelen over dit onderwerp:

Dit zijn externe links die ik heb gebruikt:

Zou jij een ChiliPad willen kopen? Wil je nog iets weten? Laat een reactie achter!

Comments 2

 1. Peter, wat vind je van het geluid?
  In je artikel lees ik ook subtiel tussen de regels door dat je verrast was door het geluid.

  Ik heb een dual Cal King Size (dus 2 cubes) en het geluid stoort flink. Het is veel harder (en ook een hogere frequentie) dan ‘een normale ventilator’ zoals op internet vermeld staat. Ik heb het nu bijna 2 weken getest. Het geluid blijft veel harder dan verwacht en stoort zelfs mijn slaap.

  Het is mijn reden om de chilipad terug te sturen.
  Ik ben benieuwd hoe de service geregeld is en of het terugsturen zonder problemen gaat verlopen.

  1. Post
   Author

   Hi Ralph,
   Ja, het geluid was inderdaad luider dan ik zelf had verwacht.
   Daarnaast is het minder warm dan in de meeste steden in de VS, dus de meerwaarde (zeker vanwege het geluid) was voor mij wat minder.
   Het contact met het bedrijf heb ik wel als heel fijn ervaren.
   Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.