De beste hartslagband? Overzicht & tips!

Peter Artikel 2 Comments

Wil jij een hartslagmeter kopen? Twijfel je wat een goede hartslagmeter is? Stop met zoeken. Ik heb de allerbeste hartslagmeter gevonden.

Hartslagband kopen?

Al een paar jaar gebruik ik de hartslagmeter Garmin Forerunner 305. Als ik ga hardlopen, als ik ga wielrennen (om te exporteren naar Strava), als ik een workout doe bij CrossFit en nog meer.

De laatste tijd begon die steeds meer te haperen. Ik zat op internet al te kijken naar andere hartslagmeters, maar ik begreep van Marcel van Fix GPS dat er eigenlijk nooit problemen zijn met het horloge, maar meestal met de hartslagband.

Smart Bluetooth hartslagband

Ik besloot daarom om eerst op zoek te gaan naar een nieuwe hartslagband. Dat is goedkoper dan het kopen van een nieuwe hartslagmeter (sporthorloge en band). Mijn nieuwe hartslagband moest aan een aantal voorwaarden voldoen:

 1. ANT+ connectiviteit
 2. Smart bluetooth
 3. Snelle verbinding

#1 ANT+ is het protocol waarmee de Garmin horloges communiceren met de hartslagband.

#2 Een andere benaming van Smart bluetooth is Bluetooth 4.0. Dit is een communicatieprotocol tussen de band en apparaten met bluetooth. Ik gebruik het bijvoorbeeld om mijn hartslagvariabiliteit te meten met een hartslagband en smartphone app. 

#3 Daarnaast moet de band natuurlijk ook een beetje snel verbinding maken met mijn hartslagmeter en/of smartphone. Het moet niet eindeloos duren voordat ik mijn hartslag kan zien op mijn sporthorloge of smartphone app. 

Tot slot, de band moet enigszins betaalbaar zijn en robuust zijn. Ik gebruik de band toch intensief en je wilt dat die lang mee gaat. 

Wahoo tickr

De verpakking van de Wahoo Tickr en de band zelf

Wahoo Tickr 

Al snel kwam ik bij Wahoo terecht. Wel apart, want ik had eigenlijk alleen Garmin, Polar en TomTom in mijn hoofd. Eigenlijk is het wel stoer wat Wahoo doet. Ze maken zelf geen horloges, maar focussen zich volledig op de hartslagband (en ze maken fietscomputers).

Je kan de Wahoo hartslagband namelijk aan allerlei apps koppelen: Strava, Runkeeper, MyFitnessPal en meer. Het principe erachter is dat bijna iedereen wel een smartphone heeft. Als je dus wel een smartphone hebt maar geen geld over hebt voor een hartslagmeter, dan is dit echt een goede optie. 

apps Wahoo Tickr

Apps waar de Tickr momenteel mee kan koppelen

Ervaring met de Wahoo Tickr

Er zijn nu 3 versies van de Wahoo Tickr: Tickr, Tickr RUN en Tickr X. De RUN en X versies hebben extra features, zoals extra geheugen en cadans meten.

Ik heb de reguliere gekocht. Mijn ervaring? In het begin had de hartslagband nog moeite met het koppelen aan zowel de Garmin hartslagmeter als aan mijn apps op mijn iPhone. Dit gebeurde de eerste vijf keer, maar verloopt nu vlekkeloos.

Beste hartslagband

Qua uiterlijk is de band ook gewoon heel strak. Net als het stellen van de juiste lengte, dat gaat net als bij andere hartslagbandjes. Je moet even uitzoeken wat voor je borstomvang een fijne lengte is, maar daarna zit het gewoon altijd goed.

Hoe werkt de hartslagband verder? De band gaat automatisch verbinding zoeken als je de band om je borst doet. Het rode en blauwe lampje gaan dan knipperen.

De conclusie:

 • Koppelt zowel met Garmin als met mijn smartphone
 • Mooi uiterlijk en robuuste kwaliteit
 • Snelle koppeling

Kortom, voor mij momenteel de beste hartslagband.

Je kunt deze hartslagmeter via deze link bestellen bij Coolblue (waarmee je Project Leven ook een beetje steunt). 

Heb jij een hartslagmeter? Hoe bevalt die? Laat het me weten in de comments!

Comments 2

 1. Hallo Peter,
  Ook ik ben een fan van Strava. Nu wil ik ook grasg mijn hartfrequentie op kunnen slaan. Ik heb al enkele (smart) bluetooth borstbanden en horloges geprobeerd.
  Ik wil dat én de frequentie uit te lezen is op het (horloge-)display op mijn stuur en dat hij de data (via mijn Iphone6) naar Dtrava stuurt. Dat is mij nog niet gelukt. Kennelijk kan de bleutoothhartslagband maar met één apparaat “pairen”. Heb jij een goedkoop alternatief voor mij? Kan de Wahoo tickr dit wel? Welke signalen gebruikt hij dan?
  Alvast bedankt, groeten Peter G.

 2. Hallo ik heb sinds kort de Polar H10 en die wil niet connectoren met mijn Samsung A5 uit 2017. Polar weet nog steeds niet waar dit door komt? Ik had een Polar H7 en die connect wel met mijn A5 uit 2017.
  En nu komt het leuke mijn Polar H7 connect wel met de Samsung A5 uit 2016???????
  Je begrijpt dat ik op zoek ben naar wat anders. De Polar H10 kost ook nog eens 89,00 Euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.