Fitbit Flex kopen? Mijn ervaringen!

Creative commons Moyogo

Review van de Fitbit Flex. Sinds kort heb ik een Fitbit. Een fitbit is een zogenaamde ‘activity tracker’. De Fitbit meet het aantal stappen dat ik zet per dag en hoeveel ik loop. Het doel is om per dag minimaal 10.000 stappen te zetten. In de maand augustus is mijn ’30 dagen challenge’ om dit doel elke dag bereiken.

De beste activity trackers

Zelf heb ik een Fitbit Flex. De Flex draag je om je pols zoals een horloge. Overigens heb je ook apparaatjes die je in je broekzak doet of aan je broek kunt vastmaken. Naast de Fitbit Flex zijn er drie goede alternatieven voor draagbare activity trackers

 • Jawbone Up
 • Nike+ Fuelband
 • Basis Band

De Basis Band is de meest uigebreide. Deze meet ook je hartslag en de mate van transpiratie. Op internet staan diverse artikelen waarbij de apparaten worden vergeleken. Heb je interesse in het kopen van een activity tracker? Kijk dan op All Things D of USA Today.

Stappen tellen en slaap meten

De Fitbit Flex meet het aantal stappen dat je per dag zet en hoe vaak je intensief beweegt. Bijvoorbeeld als je een trap moet beklimmen of een rondje gaat hardlopen. ’s Nachts monitort de Fitbit hoe lang ik slaap en hoe vaak ik wakker wordt. Handig is dat je dan ook weet hoe lang het duurt voordat je in slaap valt.

fb 225x300 Fitbit Flex kopen? Mijn ervaringen!

Mijn Fitbit Flex

Wat is een Fitbit Flex?

De Fitbit Flex is een leuke polsband. Door kleine OLED lichtjes kun je aflezen hoe veel stappen je vandaag al hebt gezet. Door op de band te tikken kun je dit zien. Tik je vaker, dan zet de Flex in de modus om slaap te meten. Het klinkt ingewikkeld, maar het werkt behoorlijk intuïtief.

Fitbit synchroniseren

Op de laptop sluit een dongel aan in een usb poort. Als je Flex in de buurt is van de dongel, dan wordt je informatie gesynchroniseerd. Dit werkt ook met een smartphone met bluetooth. Als je bent ingelogd op fitbit.com krijg ik je mooie grafiekjes en overzichtjes in beeld hoe je het die dag en de afgelopen dagen hebt gedaan.

Experimenteren met de Fitbit

In de maand augustus ga ik experimenteren met de Fitbit. Mijn doel is om wekelijks 70.000 stappen te zetten. Dat zijn dagelijks 10.000 stappen, gelijk aan ongeveer 8 kilometer. In mijn werk als adviseur zit ik veel achter de computer en in de auto. Het zal dus nog een hele uitdaging worden!


Tagged: ,


About

Schrijft over quantified self, livelogging en persoonlijke experimenten.


'Fitbit Flex kopen? Mijn ervaringen!' have 13 comments

 1. August 12, 2013 @ 2:15 pm Hoe werkt de Fitbit? - Project: leven

  [...] een paar weken heb ik een Fitbit. Deze maand wil ik elke dag minimaal 10 duizend stappen zetten en dus elke week minimaal 70 duizend stappen. De [...]

  Reply

 2. August 19, 2013 @ 4:14 pm Koppel Fitbit data aan Google Drive spreadsheet - Project: leven

  […] maand  ben ik begonnen met het bijhouden van het aantal stappen dat ik zet. Dat doe ik met mijn Fitbit Flex, een polsbandje annex stappenteller. Mijn doel was om dagelijks 10.000 stappen te zetten, of te wel […]

  Reply

 3. October 14, 2013 @ 10:15 pm Gebruikerservaring en self-tracking - Project: leven

  […] Fitbit Flex vind ik ook een schoolvoorbeeld van goede user experience en een uitstekende user interface. Door […]

  Reply

 4. November 10, 2013 @ 9:33 pm Mijn ervaringen met de nieuwe Nike Fuelband SE! - Project: leven

  […] ik de Fitbit Flex gebruikt. De Fitbit Flex was mijn eerste ervaring met een activity tracker. De Fitbit Flex beviel me zeer goed. Makkelijk synchronisatie, eenvoudige bediening en de mogelijkheid om je […]

  Reply

 5. November 21, 2013 @ 3:16 pm Nike Fuelband koppelen aan Fitbit. Of toch niet? - Project: leven

  […] In mijn geval omdat al mijn vrienden en familie die uberhaupt een activity tracker dragen, een Fitbit hebben. Het sociale component is belangrijk. Ik wil meer stappen zetten dan de mijn vriendin, mijn […]

  Reply

 6. December 22, 2013 @ 9:03 am Nike Fuelband koppelen aan Fitbit. Of toch niet? - Numrush

  […] In mijn geval omdat al mijn vrienden en familie die uberhaupt een activity tracker dragen, een Fitbit hebben. Het sociale component is belangrijk. Ik wil meer stappen zetten dan de mijn vriendin, mijn […]

  Reply

 7. January 27, 2014 @ 9:09 am Lifelog januari #4 - Project: leven

  […] Als is ie wel wat vrouwelijk” aldus mijn vriendin. De Jawbone is binnen. Na het testen van de Fitbit Flex en de Nike Fuelband SE is dat mijn derde activity tracker. Mijn eerste indruk? De statistieken zijn […]

  Reply

 8. February 5, 2014 @ 8:12 pm Tevredenheid, prestatiedruk en quantified self - Project: leven

  […] stappen zetten? Het geeft een lekker gevoel als je dat bereikt”. Voor mij concreet; als mijn Fitbitbandje trilt omdat ik tienduizend stappen heb gezet is dat een klein […]

  Reply

 9. March 20, 2014 @ 10:01 am Slaap meten met een Android smartphone | project:leven.nl

  […] Bijna alle activity trackers kunnen je nachtrust meten en monitoren. Zoals slaap registreren met de Fitbit of Nike Fuelband SE. Persoonlijk vind ik de metingen van de Fitbit beter dan de Fuelband. De Fitbit […]

  Reply

 10. April 3, 2014 @ 8:31 am Moves. Mijn ervaring met de app Moves - Project: leven

  […] app voor op je smartphone. Moves meet je beweging. Het is intelligente stappenteller, net zoals de Fitbit, Nike Fuelband en andere wearables. Waarom zou je de applicatie Moves willen […]

  Reply

 11. April 14, 2014 @ 7:01 am Lifelog april #2 - Project: leven

  […] en slaap meten. Onderaan deze blog de eerste resultaten. Mijn slaap vergeleken tussen Jawbone, Fitfit Flex en de Galaxy […]

  Reply

 12. June 9, 2014 @ 11:04 am Lifelog juni #1 - Project: leven

  […] essentiële lichaamsfuncties meet. Ook moet ze van haar werkgever een armband dragen a la een Fitbit die haar stappen telt, hartslag en stressniveau. Dit fictieboek is een must read voor iedereen […]

  Reply

 13. September 8, 2014 @ 6:38 am App Health van Apple? De verwachtingen. - Project: leven

  […] iPhoned verwacht dat de chip met name beter kan samenwerken met populaire sporttrackers (zoals de Fitbit of Fuelband), sportapps en andere […]

  Reply


Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

project:leven

Meet en verbeter jezelf binnen en buiten je kantoorleven!