Creative commons Moyogo

Fitbit Flex kopen? Mijn ervaringen!

Review van de Fitbit Flex. Sinds kort heb ik een Fitbit. Een fitbit is een zogenaamde ‘activity tracker’. De Fitbit meet het aantal stappen dat ik zet per dag en hoeveel ik loop. Het doel is om per dag minimaal 10.000 stappen te zetten. In de maand augustus is mijn ’30 dagen challenge’ om dit doel elke dag bereiken.

De beste activity trackers

Zelf heb ik een Fitbit Flex. De Flex draag je om je pols zoals een horloge. Overigens heb je ook apparaatjes die je in je broekzak doet of aan je broek kunt vastmaken. Naast de Fitbit Flex zijn er drie goede alternatieven voor draagbare activity trackers

  • Jawbone Up
  • Nike+ Fuelband
  • Basis Band

De Basis Band is de meest uigebreide. Deze meet ook je hartslag en de mate van transpiratie. Op internet staan diverse artikelen waarbij de apparaten worden vergeleken. Heb je interesse in het kopen van een activity tracker? Kijk dan op All Things D of USA Today.

Stappen tellen en slaap meten

De Fitbit Flex meet het aantal stappen dat je per dag zet en hoe vaak je intensief beweegt. Bijvoorbeeld als je een trap moet beklimmen of een rondje gaat hardlopen. ’s Nachts monitort de Fitbit hoe lang ik slaap en hoe vaak ik wakker wordt. Handig is dat je dan ook weet hoe lang het duurt voordat je in slaap valt.

fb 225x300 Fitbit Flex kopen? Mijn ervaringen!

Mijn Fitbit Flex

Wat is een Fitbit Flex?

De Fitbit Flex is een leuke polsband. Door kleine OLED lichtjes kun je aflezen hoe veel stappen je vandaag al hebt gezet. Door op de band te tikken kun je dit zien. Tik je vaker, dan zet de Flex in de modus om slaap te meten. Het klinkt ingewikkeld, maar het werkt behoorlijk intuïtief.

Fitbit synchroniseren

Op de laptop sluit een dongel aan in een usb poort. Als je Flex in de buurt is van de dongel, dan wordt je informatie gesynchroniseerd. Dit werkt ook met een smartphone met bluetooth. Als je bent ingelogd op fitbit.com krijg ik je mooie grafiekjes en overzichtjes in beeld hoe je het die dag en de afgelopen dagen hebt gedaan.

Experimenteren met de Fitbit

In de maand augustus ga ik experimenteren met de Fitbit. Mijn doel is om wekelijks 70.000 stappen te zetten. Dat zijn dagelijks 10.000 stappen, gelijk aan ongeveer 8 kilometer. In mijn werk als adviseur zit ik veel achter de computer en in de auto. Het zal dus nog een hele uitdaging worden!